Támogatás

Amennyiben Ön is egyetért célkitűzéseinkkel, kérjük, lehetőségei szerint segítse ezek megvalósulását!

Miért is érdemes velünk együttműködni? Többek között például:

– Mert a Fénymúzeum valódi értékmentő tevékenységet végez – „menti, ami még menthető” –  a hazai és külföldi műszaki világítástechnikai, egyéb ipartörténeti relikviákat, egyéb emlékeket.

– Mert a Fénymúzeum munkatársai kivétel nélkül elhivatott, majdhogynem „fanatikus” szakemberek, akik inkább kedvtelésből, mintsem anyagi előnyök miatt működtetik a szakgyűjteményt.

– Mert a Fénymúzeum valóban az, aminek látszik. Nincs semmiféle mögöttes tartalom, nincs profitorientáltság, karrierizmus, stb.. A Fénymúzeum egy valódi alulról indult kezdeményezés a technikatörténeti javak megőrzése, és a műszaki-kulturális ismeretterjesztés céljából.

– Mert a Fénymúzeum főleg olyasmit kér adományként gyűjteményébe, ami másnak már nem érték, vagy ésszerű módon nem használható, nem hasznosítható. Gondolom Ön is egyetért avval, hogy inkább mi vigyünk el mindenféle leselejtezett régi anyagot a gyűjteménybe, minthogy ezek az anyagok a hulladéktelepre kerüljenek?

– Mert a Fénymúzeum maximális diszkrécióval kezeli üzleti és támogató partnereit, információkat nem oszt meg kívülállókkal, és ennek megfelelően ignoráljuk a nem szakmai jellegű megkereséseket.

– Mert ha Ön a Fénymúzeumot bármiben is segíti, azzal egy valóban hasznos témakört támogat – és mindez az esetek túlnyomó többségében Önnek, vagy vállalatának nem okoz plusz kiadásokat!

Mivel segítheti munkánkat?

Leginkább – adományozással. Gyűjteményünkbe köszönettel átveszünk különféle háztartási és ipari-közvilágítási fényforrásokat, lámpatesteket, ezek kiegészítőit, kandelábereket (lámpaoszlopokat) , fényreklámokat.

Villanyszerelési, főleg ipari erősáramú anyagokat, bizonyos fajta gépeket, ipari motorokat, transzformátorokat.

Mindenféle műszaki dokumentációt – leginkább a világítástechnika, erősáram, híradástechnika, vegyipar, vákuumtechnika  témájában könyveket, prospektusokat, egyéb kiadványokat.

Retro-részlegünk hatáskörébe tartoznak például az egykori szocialista rendszerben késült jellegzetes tárgyak, így például háztartási eszközök, egyes használati tárgyak, ipari és egyéb közületi lakberendezési tárgyak (bútorfélék részleges kivételével) iskolai bemutató eszközök, különféle zászlók, plakátok, munkavédelmi ismertetők, stb..

„Híradástechnikai divíziónk” érdeklődésére az alábbiak tartanak számot: KGST gyártmányú készülékek, bármilyen gyártmányú – régebbi – műszerek, elavult és korszerű híradástechnikai alkatrészek (elektroncsövek, tranzisztorok, egyéb aktív és passzív építőelemek), a témába tartozó szakirodalom.

Foglalkozunk továbbá elavult térhangosító rendszerekkel, vasúti erős és gyengeáramú eszközökkel, stb..

A fenti eszközök lebontását, elszállítását általában meg is tudjuk oldani a saját felszerelésünkkel, így Önnek ez sem jelenthet kiadást.

A Fénymúzeumhoz tartozik továbbá egy nagyon lényeges műhelyháttér – ennek üzemeltetéséhez szívesen elfogadunk kisipari-ipari gépeket, kézi és gépi szerszámokat, félgyártmányokat (műszaki vasáru, szálas vasanyag, kötőelemek, hegesztési anyagok), valamint fém polcrendszereket. Hasznosítani tudunk oldószereket, és oldószeres festékeket is, ez utóbbiak közül főleg a fémfestékeket.

Keresünk továbbá adományként közepes méretű esztergagépet (2-300kg maximális önsúllyal), kishibásat is.

Ha bármit felajánlana részünkre, kérem, hogy az info @ fenymuzeum.hu mailcímen keressen minket. Köszönjük!