Változások a Fénymúzeum, és a honlap működésében, 2019.

Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, néhány változtatást, újítást állítottunk be a Fénymúzeum weblapján, bár még nem végeztünk mindennel.

Először is megszüntettük az interaktív lehetőségeket, mivel a szolgáltatás iránt egyfelől nem volt akkora érdeklődés, mint amekkora elvárható lett volna, másfelől meg valaki a bejelentkezési opciókkal visszaélve, állandó hackertámadásokkal próbálkozott, “hátha sikerül” alapon. Nem, nem fog sikerülni a weblap feltörése, megvan a megfelelő szakemberünk az ilyesféle primitív kiberbűnözés ellen, egyszóval kár a gőzért!

A gyűjteményt bemutató menüsor, és a hozzá tartozó lapok nem változtak, a relikviák fotóinak bővítése azonban a nem túl távoli jövőben folytatódik.

Továbbiakban elsősorban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a már meglevő ill. jövőbeni támogatóink részére korrekt referenciaanyagot szolgáltassunk, az eddigi tapasztalatok szerint nincs fontosabb, mint a minőségi kapcsolatépítés, a lehetséges segítők meggyőzése!

A Fénymúzeum vezetőségében több személyi változás is történt a közelmúltban, és ennek a rendeződési folyamatnak köszönhetően munkánk jóval hatékonyabbbá vált. A nem kellően elhivatottaktól, ingadozóktól elköszöntünk, helyettük új, lelkes közreműködők érkeztek, ami a különféle relikviák felderítésében és megszerzésében is megmutatkozott – a Fénymúzeum továbbra is szépen gyarapodik!

Postacímünk megváltozott! Minden más maradt a régiben, mailcímünk továbbra is az info@fenymuzeum.hu. Kérjük, elsősorban itt érdeklődjön, ha kapcsolatba lépne velünk!

Időközben egy jelentéktelennek látszó névváltozás is történt – új nevünk: “Fénymúzeum” Világítástechnikai és Ipartörténeti Szakgyűjtemény. Mint az új név is mutatja, működési körünk már nem kizárólagosan a világítástechnikai profil, hanem egyéb jellegű ipari-műszaki muzeális anyagokat is gyűjtünk! Értelemszerűen elsősorban az elektrotechnikai iparág termékeit részesítjük előnyben, azonban nem zárkózunk el egyéb relikviák beszerzésétől sem!

Dokumentációs célú házi könyvtárunk az elmúlt évek során több ezer(!!) kötetre “hízott”, aminek persze felettébb örülünk. (a helyhiánynak már kevésbé..)  Mivel még ezeket sem leltároztuk fel tisztességesen, ezért pontos példányszámot nem tudunk megadni. Ezek nagyjából fele szakirodalom, a többi inkább retro, szocreál kiadvány.

Az elmúlt két évben többféle beruházást is végrehajtottunk a hatékonyabb eredmények elérése érdekében, így a műhelyhátterünk, az ehhez tartozó műszaki kapacitás jelentősen megnőtt. Mégsem lehetünk elégedettek, továbbra sem áll rendelkezésre esztergagép, marógép, amik a munkánkat jelentősen megkönnyíthetnék. Ezek beszerzésére – lehetőleg felajánlás (adomány) útján – már megtettük a szükséges lépéseket..

Rövidesen egyéb pozitív változások is várhatók, a részletekről – aktualitásuk idején – természetesen beszámolunk!